Nyhetsbrev

Nyhetsbrev Quarnstensgrufvans vänner

Quarnstensgrufvans vänners senaste nyhetsbrev nr 1 december 2019


Nyhetsbrevet för mars ute nu! 

 

Nu kan du läsa det senaste  nyhetsbrevet från Quarnstens-grufvans vänner. I detta nummer kan du  läsa om det koomplicerade hantverket att tillverka kol. Du kan också läsa om det svenska brödets historia som skiljer sig från sydligare breddgrader då vissa sädesslag inte alls går så bra att odla på norra halvklotet. 


Vidare kan du läsa om brynstensbrottet i Sälen, idag borta och under skidbackar. En gång i tiden var brynstensbrotten en viktig binäring för bönderna i Transtrand. Hela familjen hjälpte till i tillverkningen av brynena som sedan såldes utanför socknen.


Läs här 

https://en.calameo.com/read/004104318f6988c70537e eller här >>>     Trevlig läsning! :)

Senaste nyhetsbrevet


Det första nyhetsbrevet kom ut i oktober 2014. I nyhetsbrevet skriver vi om vad vi i föreningen gör och vad vi strävar efter. Vi arbetar ständigt med att skapa intresse runt kvarnstenshantverket i bygden med olika arrangemang och evenemang.


Har du någonting att berätta om kvarnstenshantverket eller annat om malungsbygden, historiskt eller i nyare tid. Hör av dig till någon av oss i styrelsen, se kontaktuppgifter här >>> Vi förbehåller oss rätten att ändra i din text som att rätta stavfel, meningsuppbyggnad eller rätta enkla grammatikfel. Detta för att våra läsare ska kunna ta till sig det skrivna så bra som möjligt. 


Vi beräknar att komma ut minst tre gånger om året.


Vill du få Quarnstensgrufvans vänners nyhetsbrev på din mail, eller som vanlig snigelpost? Maila e-post eller postadress till ordförande Bente Mellquist Danielson på bente.danielson@gmail.com  så får du nyhetsbrevet skickat till dig.Arkiv nyhetsbrev