Aktuellt

Aktuellt


Ett tusenårigt hantverk

Examination guidekurs

Examination i guideteknik och att berätta och gestalta. Den 26 maj var det dags för deltagarna som gått kursen i guideteknik att guida varandra i kvarnstensbrottet i Östra Utsjö. Allt från geologi, bröd, sädesslag, trollmor till vardagslivet för en kvarnbergshuggare fick vi ta del av. Mycket givande och inspirerande! Kursen var ett samarbete mellan Quarnstensgrufvans vänner och Malungs folkhögskola våren 2018.

Gör ett besök

Har du inte besökt kvarnstensbrottet Östra Utsjö i Malung? Vill du ha en guidad vandring i brottet? Hör av dig till oss så visar vi dig Malungs allra första industri. Kvarnstenarna såldes ut i landet. I dag hittar arkeologerna kvarnstenar vid utgrävningar och geologer har indetifierat ett flertal till Malung och Östra Utsjö kvarnstensbrott.

QUARNSTENSGRUFVANS VÄNNER


Ta del av din lokalhistoria! Bli nyfiken på varför din bygd ser ut som den gör idag. Vilka historiska händelser ligger bakom till hur det ser ut idag? Vi vill sprida och berätta för dig om kvarnstenshantverket i Malung och hur det en gång i tiden formade en bygd.


VÅRT NYHETSBREV


Vill du få vårt nyhetsbrev i brevlådan? Nyhetsbrevet kommer ut cirka 3-4 gånger per år och innehåller historia om Malung i allmänhet och kvarnstenshantverket i synnerhet. Du kanske till och med vill bidra med text till nyhetsbrevet?

Maila bente.danielson@gmail.com för mer information.


Läs mer om vårt nyhetsbrev här >>>

KONTAKT


För att kontakta någon i föreningen kan du se våra kontaktuppgifter här >>>

Copyright © Quarnstensgrufvans vänner