Evenemang och aktuellt

Bilden visar Lisskvarn i Öje en sensommardag.  

Evenemang och aktuellt

15 augusti 2020 - Häng med på en färd till skogen och hur den använts av människan förr

 

Våra ciceroner och vägledare Lars och Anna-Britta Henriksson tar oss med västerut i de stora skogarna mellan Dalarna och Värmland. Här har människan i flera generationer brukat och nyttjat skogen för olika ändamål som tjärbränning, kolning och som virke. Längs vägen kommer du att möta platser som idag är öde och igenväxta men som en gång i tiden sjöd av liv och arbete. Människor bodde här och livnärde sig på olika sätt att använda skogens rikedomar på. Här finns gamla färdvägar som flitigt användes för att ta sig till grannlandet Norge och göra affärer, och här fanns sågverk och smedjor, hammare och kvarnar längs bäckar och åar. Idag är nästan allt borta, har man tur kan man se ruiner som miner om den aktivitet som för länge sedan fanns där. 


Häng med på en resa och ta chansen att få reda på lite om några av dessa platser. Vi kommer att besöka tre till fyra områden och alla är intill vägen så det är inte långt att gå.


Ta med egen matsäck (lunch och fika) och fotriktiga skor. Vi håller avstånd till varandra under dessa coronatider och åker i egna bilar. Dagen kommer att se ut ungefär så här:


Dagen

09.30 Uppsamling vid parkeringen vid Gipsjön, E16 mot Värmland.

09.30 - 16.00 Lars Henriksson kommer leda oss vidare västerut till de platser vi stannar till vid. Lunch och fika kommer att bli vid lämplig plats vi besöker. 

16.00 (cirka) är dagen klar. 


Ingen föranmälan och ingen kostnad :) 


Välkommen till en spännande dag i skogens tecken! 

        

© Copyright. All Rights Reserved.